Tre skäl till varför hår är så viktigt

Varför älskar vi att spendera dyrbara mängder av vår tid och pengar på att ta hand om vårt hår?

Att styla håret har blivit ett roligt, nästan för vissa lite maniskt (men ack så underbart, eller hur?) sätt att uttrycka sig, och det finns många anledningar till varför vi väljer att styla vårt hår.

Men har du någonsin funderat på varför? Vi berättar lite om de vanligaste anledningarna.

 

1) Det är det första du lägger märke till hos någon

 

Föreställ dig att du är på en trång plats och träffar en främling för allra första gången. Vad är det första du lägger märke till hos den personen? Förmodligen deras ansikte och deras hår! Kanske deras käke, också (ett tips är att investera i filler i käklinje).

Hår ger dig möjligheten att göra ett imponerande första intryck. Och du får bara en chans att göra det. Om ditt hår inte är i nivå, kan folk göra antaganden om dig och din personlighet.

Dessa antaganden kommer att prägla människors sinnen eftersom ofta våra första intryck av människor varar längst. Det är nog därför folk investerar så mycket pengar i tandfasader också.

 

2) För att behålla utseendet och anseendet

 

I vårt samhälle, så mycket som vi inte gillar att erkänna, spelar en persons utseende en roll. Oavsett vad vi säger eller predikar, bedömer vi oftast boken efter omslaget istället för innehållet.

Sedan barndomen har vi alltid fått höra att skönhet bara är ”skin deep”, men låter vi verkligen sådana kända citat förändra vårt sätt att tänka? Inte hos mig.

Det har hävdats att för att överleva i den här världen måste man följa den allmänna befolkningens regler, och reglerna säger att välskötta människor ofta anses vara bättre än människor med ett ovårdat utseende. Det kan verka cyniskt, men finns där inte sanning? Ungefär som att du kommer, garanterat, ha mer städat hemma om du har hjälp av städfirma Stockholm, än om du gör det själv. Enkelt.

Sammanfattningsvis, utseende spelar roll och det är därför folk letar efter bättre stilar, och det är därför de söker trendiga frisyrer.

 

3) Förtroendehöjning – bra hår är en confidence boost!

 

Är du rädd för att möta en folkmassa? Är det en besvärlig sak för dig att tala inför publik? Har du alltid hållit dig tillbaka från saker på grund av att du inte kan tro på dig själv? Då vet du hur ovärderlig egenskapen av självförtroende är.

Friskt och vackert hår kan förbättra ditt utseende, och utöver det kan en fantastisk frisyr ge dig en självförtroendeboost som du alltid velat ha. Denna ökade självförtroende kan till och med göra att du kan känna starkt för dig själv och hjälpa dig att möta saker som verkade svåra innan!

Det var allt från oss denna gång, nu ska jag gå och få en cosmelan behandling. Ha det bra där ute!