Topptrender inom målning 2022 – inomhus och utomhus

Det finns många nya trender inom interiör- och exteriörmålning som kan bidra till att ge ditt hem ett fräscht, uppdaterat utseende. En populär trend är till exempel att använda två olika färger på väggarna i ett rum. Detta kan lägga till visuellt intresse och djup till utrymmet. En annan trend är att använda djärvare, ljusare färger än du kanske traditionellt använder. Detta kan verkligen göra ett uttalande och ge ditt hem ett unikt utseende. Om du inte är säker på vilka färger du ska använda finns det många onlineresurser och färgbutiker som kan hjälpa dig att välja de perfekta nyanserna för ditt hem. Du kan också följa våra tipo som vi skriver om här – vi är inte experter, men efter flera husbyggen och en kusin som jobbar som målare Huddinge skulle jag ändå säga att vi inte är helt inkompetenta!

 

Grundmåla två gånger inomhus

Okej, så vi vet att vissa av er kommer himla med ögonen. Men det finns faktiskt goda anledningar till att verkligen grundmåla ordentligt inomhus, flera strykningar. Tänk också på HUR du går till väga. Placera droppdukar över ytorna för att skydda dem från färgdropp och spill. Tejpa av områden du inte vill ha målade, såsom list, dörrkarmar och fönsterkarmar. Lägg ner plast eller en presenning för att skydda golvet från färgstänk. Häll primer i en stor hink. Doppa en pensel i primern och applicera den sedan på dörrkarmar, fönsterbrädor, gjutning och annat. Använd en målarrulle för att grundmåla resten av väggarna. Arbeta i små sektioner så att primern inte torkar innan du har haft en chans att sprida runt den. Torka av all primer som kommer på omålade ytor med en fuktig trasa. Låt primern torka i fyra timmar innan du målar. Tro oss, du kommer vara glad att du började ordentligt, istället för sämre.

 

Provmåla väggar innan du kör fullt ut

Det är alltid en bra idé att testa färger på väggar innan man målar ett helt rum (det är lite svårt att köra Ctrl + Z på verkligheten, tyvärr). Detta gör att du kan se hur färgen kommer att se ut i utrymmet och se till att det är rätt nyans. Det finns några olika sätt att testa målarfärger på väggar. Ett sätt är att köpa små prover av färg och applicera dem på väggen i en lapp. Ett annat sätt är att använda målartejp för att skapa en bård runt ett område av väggen och sedan måla innanför bården. Oavsett vilken metod du väljer, se till att låta färgen torka helt innan du fattar ett beslut. Tänk också på att träslag torkar olika – KL-trä torkar annorlunda än plywood, till exempel.

 

Grundmåla utomhus (snälla)!

Grundning utomhus är ett bra sätt att få ut det mesta av ditt målararbete, och helt ärligt – det ser rätt keffigt ut om ditt hus är det enda i området som inte regelbundet och ordentligt målas, då och då. Genom att använda en primer kan du säkerställa att din färg håller längre och ser bättre ut. Grundfärgning ger dig också möjligheten att lägga till extra skydd till ditt målararbete genom att använda en topplack. Det blir också billigare att inte behöva måla om lika ofta. Samma princip här – ordentligt hellre än fusk! Passa också på att titta på exteriören om du ska installera saker som Easee Laddbox, så att du inte sabbar målningen runt installationsområdet.

 

Väggfärger som slår 2022

År 2022 kommer de mest populära väggfärgerna att vara mjuka neutrala färger, som krämvit och ljusgrå. Dessa färger skapar en lugnande och fridfull atmosfär, perfekt för alla rum i huset. För en mer unik look, prova att para ihop dessa färger med djärva accentfärger, som djupgrön eller ljusrosa. Om du vill se exempel på riktigt trendig inredning så kika på kontorshotell Landskrona!

 

Inredningstrender 2022

Det finns många olika inredningstrender som kommer att bli populära under 2022. En av de populäraste trenderna är att använda naturmaterial. Detta inkluderar att använda trä, sten och växter för att skapa ett varmt och inbjudande utrymme. Se till att allt matchar invändigt och utvändigt – så att du inte har en hipsteraktig vintagefeeling och sen plötsligt kommer världens största PVC-fönster mitt i alltihop. En annan populär trend är att blanda olika texturer och mönster. Detta kan innefatta att blanda olika tyger, tapeter och golv för att skapa ett unikt och stilrent utrymme. Andra populära trender inkluderar att använda djärva färger, geometriska mönster och vintagetyger. Låt din fantasi gå full wild mode!