Tips och tricks för professionell städning som får smuts att försvinna!

Städning ska vara enkelt, miljövänligt men samtidigt effektivt. Här kommer några tipps på hur du kan spara tid och pengar samtidigt som du spar in på jordens resurser.

Pappershanddukar eller trasor

Pappershanddukar kan vara något vi tar till för att det är bekvämt, men när det kommer till kritan är de dyra och de är inte särskilt bra att städa med. Pappershanddukar uppmuntrar oss att vara så slösaktiga och slösa på jorden resurser då vi slänger dem efter en användning i stället för att återanvända dem. Trasor däremot kan användas i hela hemmet, även i garaget och är väldigt bra vid storstädning Stockholm. Det finns till och med trasor av återvunnet tyg (har någon annan hört talas om dem? De finns!) som gör jobbet lika bra som pappershanddukar. Men det bästa med tygtrasor är såklart att man kan tvätta dem och använda dem igen! Oavsett om du letar efter hantverkshjälp stockholm eller städning gäller rut & rot-avdraget mot arbetskostnaden.

 

Torr mopp eller blöt mopp

Du spillde kaffe på golvet och det blev en ordentlig röra. Ingen stor grej, eller hur? En städfirma Men innan du tar fram och blöter moppen för att städa upp bör du sluta med det du gör.

Ta en oanvänd torr mopp från förrådsskåpet och börja använda den först. Den torra moppen kommer att suga upp kaffet i sina bomullstrådar så du enkelt får bort kaffet på golvet. Efter det så blöter du moppen och pressar ut kaffet, – på med lite medel och skrubba sedan bort resterna som fanns kvar på golvet – Klart! Denna metod används flitigt av städfirma stockholm och är en beprövad metod sen långt innan 70-talets flowerpower dagar.  Underskatta aldrig kraften hos en torr mopp. Det är smutsbekämpningsverktyg nummer ett! Smart användning av det här verktyget kan göra skillnaden mellan ett genomsnittligt och ett gnistrande rent hem i världsklass. En städfirma kungsholmen eller en städfirma vasastan har de verktyg som behövs för att nå ett perfekt resultat varje gång ifall du inte orkar lära dig själv.