Har du problem med avloppet hemma?

När avloppet krånglar och du ofta har stopp i avloppet samt att det sprider sig en obehaglig lukt är det aldrig roligt. Det finns olika metoder som kan få bukt med problemet som även är milda för avloppssystemet.

Milda metoder är bäst

I din vanliga livsmedelsbutik finns det flera olika produkter som rengör avloppsrören och tar bort eventuella stopp. Dessa produkter är väldigt starka och påfrestande för rören. På lång sikt kan du skada rören om du använder starka produkter regelbundet.

Använd dig istället av milda metoder som har fungerat i alla tider. Genom att blanda bikarbonat och ättika kan du göra din egen propplösare. Även en dl diskmedel fungerar alldeles utmärkt för att rengöra avloppet. Avsluta alltid med att hälla på rikligt med varmt vatten efter ett par minuter.

Ibland kan det dock vara så att inget fungerar, varken milda metoder eller starka propplösare. Det kan även vara så att problem du upplever med avloppet återkommer titt som tätt. I dessa fall är det rekommenderat att du beställer en rörspolning Norrköping eller till och med en relining.

Vad är relinining av avloppet?

En relining Norrköping börjar alltid med en rejäl rörspolning. När avloppssystemet spolas rent används en special tillverkad högtryckstvätt för att göra rent rören på insidan. I många fall kan det här eliminera de problem du upplever med avloppet. Om systemet däremot är väldigt gammalt kan det behöva en renovering. Numera är det inte nödvändigt att spendera multum på ett dyrt stambyte utan du kan istället beställa ett stambyte.

En relining innebär att rören får en ny yta på insidan med hjälp av tryckluft. På så sätt kan du renovera hela avloppssystemet utan att byta ut rören. En relining är ett billigare och även smidigare alternativ till stambyte. Varken kök eller badrum behövs bytas ut och hela familjen kan bo kvar i hemmet under arbetets gång utan problem.